Do nemocníc nasadia 11 nových vojenských lekárov

Zdroj foto: ÚHL OS SR
Zdroj foto: ÚHL OS SR

Do nemocníc smeruje 11 nových vojenských lekárov. V stredu sa v priestoroch Akadémie ozbrojených síl gen. M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši uskutočnilo ich slávnostné vyradenie a hneď ich aj všetkých nasadili.

Lekári a vôbec zdravotnícky personál je v súčasnosti naozaj nad zlato. Preto som rád, že nesmierne vyčerpaných hrdinov v bielych plášťoch posilnia ďalší lekári z radov ozbrojených síl. Sme tu pre občanov a pre záchranu ich životov a zdravia sme pripravení poskytnúť všetky dostupné kapacity,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď, pričom zaželal novým vojenským lekárom veľa síl v službe vlasti.

V zdravotníckych zariadeniach po celom Slovensku sú aktuálne nasadení všetci dostupní vojenskí lekári – tridsaťpäť z nich pôsobí priamo v nemocniciach a traja v ambulanciách, pričom v najbližších dňoch ich bude nasledovať aj posila jedenástich nových lekárov OS SR. Tí v rámci prípravnej štátnej služby úspešne absolvovali základný vojenský výcvik v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania Martin a dôstojnícky kurz pre absolventov vysokých škôl na Akadémii ozbrojených síl gen. M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši. „Dvaja z jedenástich nových lekárov už majú ukončenú špecializáciu, ostatní sú zaradení do špecializačného štúdia v rôznych špecializačných odboroch,“ povedal hlavný lekár OS SR brigádny generál MUDr. Roman Jantoš

17. októbra 2024

Zelenskyj predstavil v Bruseli svoj plán na víťazstvo

16. októbra 2024

Austrália dodá Ukrajine 49 tankov Abrams

15. októbra 2024

Holandsko obnoví svoje tankové vojsko

13. októbra 2024

NATO spúšťa každoročné jadrové cvičenie

11. októbra 2024

Nemecko po rokoch obnovilo dodávky zbraní Turecku

9. októbra 2024

NATO posiela posily do Rumunska