Budovy Akadémie ozbrojených síl zrekonštruujú z eurofondov

Zdroj foto: MO SR / Ivan Kelement
Zdroj foto: MO SR / Ivan Kelement

Rezort obrany uspel až s piatimi projektami na rekonštrukciu a modernizáciu budov Akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši z Európskych štrukturálnych a investičných fondov. Celkovo tak rezort získal nenávratné finančné príspevky vo výške 6,38 mil. eur.

Akadémiu ozbrojených síl dnes osobne navštívili minister obrany SR Jaroslav Naď a štátny tajomník rezortu Marian Majer. „V rezorte obrany postupne prijímame viaceré opatrenia smerujúce k obnove infraštruktúry a k ochrane životného prostredia, preto ma úspech našich projektov na zníženie spotreby energie budov AOS veľmi teší,“uviedol minister. Zároveň poďakoval projektovým tímom, ktoré žiadosti pripravovali. „Vďaka kvalitne pripraveným projektom pomôžeme akadémii, ľuďom, ktorí v nej pracujú či študujú, životnému prostrediu a v neposlednom rade rozpočtu. Posilnenie odborného tímu ministerstva v oblasti plánovania a manažmentu eurofondov malo zmysel. Toto sú reálne výsledky dobre odvedenej práce,” dodal J. Naď.

Práce financované z Európskych štrukturálnych a investičných fondov sa budú týkať veliteľskej budovy, športovej haly, kultúrneho centra, katedry telesnej výchovy a športu a tiež materských učební. V rámci projektov sa počíta s rekonštrukciou tepelnej ochrany budov, ako aj vykurovania či osvetlenia, zateplením obvodového a strešného plášťa, výmenou okenných konštrukcií a tiež vybudovaním novej kotolne. Novinkou bude aj osadenie solárnych panelov. Celková schválená výška získaných nenávratných finančných prostriedkov je 6 387 766,68 eur, pričom podpis zmluvy sa predpokladá v priebehu nasledujúcich dní.

17. októbra 2024

Zelenskyj predstavil v Bruseli svoj plán na víťazstvo

16. októbra 2024

Austrália dodá Ukrajine 49 tankov Abrams

15. októbra 2024

Holandsko obnoví svoje tankové vojsko

13. októbra 2024

NATO spúšťa každoročné jadrové cvičenie

11. októbra 2024

Nemecko po rokoch obnovilo dodávky zbraní Turecku

9. októbra 2024

NATO posiela posily do Rumunska